Mugur's Bodybuilding

Acasa Despre Mugur Statistici Galerie foto Evenimente Legaturi Carte de oaspeti Contact cu Mugur

 

   Repere pentru cresterea in masa a hardgainerilor

 

Multi tineri din ziua de azi au aceasta problema. Sfaturile sunt din experienta personala, care m-au ajutat sa cresc de la 68 Kg la 84 Kg numai de masa musculara in vreo 6 ani:


Lucrul cel mai important este sa-ti revizuiesti stilul de viata. Daca crezi ca felul in care arati e naspa pune aceasta problema pe primul loc in lista prioritatilor.
Astfel:
- nu mai pierde noptile (una la doua saptamani e de ajuns si recupereaz-o prin somn) (o singura noapte pierduta strica unul sau doua antrenamente precedente pentru ca nu exista odihna suficienta pentru ele, 2-3 antrenamente dupa pentru ca se fac pe un fond de oboseala)
- dormi cel putin 8 ore, noaptea preferabil sa te culci mai devreme, cel mai tarziu la 22:30. Este cunoscut ca somnul intre orele 22:00 – 00:00 este cel mai propice pentru refacere.
- trezeste-te de dimineata, invioreaza-te si fa-ti un program de activitati in minte astfel incat sa nu "te mai ia valul" adica sa faci activitati aiurea care s-au ivit ca oportunitati din intalniri intamplatoare cu persoane sau situatii de peste zi.
- in acest program include niste ore exacte de masa pe care sa le respecti fara nici o concesie. Lasi totul la o parte si mananci la ora la care ti-ai propus in fiecare zi cu o abatere de max 1/2 ora. (Se poate sa stii, am reusit asta si in scoala, si la serviciu )
- mananca de 4-5 ori pe zi si nu pana la saturatie. Mai lasa loc si pentru data viitoare. Daca iti umfli stomacul la maxim nu-ti mai vine foame 8-12 ore)
- cand mananci nu te grabi, mesteca foarte bine mancarea astfel incat sa nu fie aruncata la W.C. ci sa fie folosita cat mai bine de organism.
- nu mai fumati ! (daca o faceti ) Eventualele progrese sunt clar diminuate sau chiar anulate de acest obicei daunator, care pe langa riscul bolilor cunoscute, respiratorii, cancere, are ca efect eliminarea rapida a vitaminelor din corp, necesare unei functionari optime a organismului, mai ales la un sportiv care are nevoie de un aport mai ridicat de vitamine. Sa nu mai amintesc de reducerea capacitatii de efort din cauza oxigenarii reduse a organismului.
- in final revizuieste-ti comportamentul sa fie mai putin impulsiv, sa fii mai calm in toate , sa nu mergi foarte repede pe strada, etc (toate astea duc la o scadere a consumului energetic)
Chestiunile astea sunt generale, poate ca unele nu ti se potrivesc dar incearca sa reflectezi la toate aspectele din viata ta.
Recomand suplimente nutritive care contin si carbohidrati (weightgainere) imediat dupa antrenamente.

 

 

© Mugur Micodin 2003